indebuurt Tilburg

Fijn! Boekenschop heeft een nieuwe locatie in Tilburg

Rowie van der Vliet

Foto: indebuurt Tilburg
 

Boekenliefhebbers gaan al jarenlang naar Boekenschop om tweedehands leesvoer te scoren. Tien jaar lang zat de winkel aan de Bredaseweg, maar sinds kort niet meer. Geen zorgen, want Boekenschop heeft een nieuw pand gevonden in de buurt van de Westermarkt.

Boekenschop vind je tegenwoordig aan Daniël Josephus Jittastraat 2. Dat is het pand in de buurt van de HEMA. Nog even over de winkel aan de Bredaseweg: de verhuurder van dat pand zette het te koop. Daarom zegde Boekenschop de huur op en werd er gezocht naar een nieuwe locatie. Wie zoekt, zal vinden!

Afbreken en opbouwen
In het oude pand van 125 vierkante meter stonden enorm veel boekenkasten. Het leegruimen, afbouwen en weer opnieuw opbouwen op de nieuwe locatie is geen kleine klus. “In het pand wordt keihard gewerkt om alles in orde te maken voor de verhuizing en inrichting.” Het is nog niet bekend wanneer Boekenschop precies opent.

Kringloop voor boekenliefhebbers
Boekenschop werkt hetzelfde als de meeste kringlopen. Alleen vind je hier enkel boeken. Stripboeken, non-fictie, Engelstaling… het aanbod is elke keer weer anders doordat mensen zelf boeken inleveren. Deze worden verkocht voor verschillende goede doelen. De winkel is alleen op zondag gesloten. Van maandag tot vrijdag kun je straks weer komen snuffelen van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdagen kan dat vanaf 10.00 uur.


Terug