vervolg artikel BRABANTS DAGBLAD.

Kaften
De achterdeur van het nieuwe pand aan de Daniel Josephus Jittastraat is geheel beplakt met kaften van oude boeken, een collage gemaakt door Tim Hobbelman. ,,Dagelijks komen mensen boeken afgeven. Vaak zeg ik dat ze even achterom moeten komen, dus dan moet die deur wel herkenbaar zijn”, zegt Van Lieshout, die zelf nog bijna dagelijks in de winkel staat. ,,Nu begint het gewone werk weer.”
Samenwerken
Het Boekenschop begon 25 jaar geleden als inzamelingsactie voor het Kinder-Vakantie-Werk.

,,Mijn kinderen zaten daarbij en probeerden altijd geld in te zamelen met rommelmarkten. Toen een markt vanwege een storm niet doorging, heb ik de boeken gered van de stort, daar is het mee begonnen. Op een gegeven moment begonnen we zoveel te verdienen dat we meerdere doelen konden gaan steunen, al beperken we ons nog steeds tot de regio Midden-Brabant”, vertelt Van Lieshout. ,,Als bijvoorbeeld een zangkoor een decor nodig heeft of sportclub ergens om verlegen zit, springen wij bij. Dat gaat per keer niet om enorme bedragen en de hoogte daarvan vermelden we ook nooit. Andersom maken zij reclame voor ons en zorgen ze voor naamsbekendheid.”
Optimistisch
Het Boekenschop overweegt op de nieuwe locatie in plaats van om één uur ’s middags, de deuren al een uur eerder te openen. ,,Ik ben optimistisch over de toekomst”, zegt Van Lieshout. ,,Ik denk dat onze bestaande klanten de weg hier naar toe zullen vinden en misschien boren we hier nog wel een nieuwe markt aan. Door het winkelcentrum kan de aanloop wat toenemen.”

José van Lieshout ziet in de buurt nog andere mogelijkheden. ,,Mogelijk kunnen we gaan samenwerken met Het Vierde Geschenk. Wij krijgen bij de boeken soms dingen die zij kunnen gebruiken of misschien kunnen we iets als een voorleesmiddag organiseren.”


Terug